Hejkalova recenze: Resident Evil Konspirace Umbrella

Většinu lidí, kteří by se mohli řadit do kategorie pamětníků prvního PlayStationu, jistě zaujme titul, který stál u zrodu moderního herního survival hororu.

Řeč je samozřejmě o Resident Evilu. Pro opravdové fandy této značky nejspíš není nutno uvádět, že se jedná o počin Shinjiho Mikamiho z Capcomu. Dnes ale nebudu mluvit o hře, ale o knize, podle níž je kniha sepsána.

Stejně jako první Resident Evil sleduje i knižní předělávka jednotku S.T.A.R.S. vyšetřující záhadné kanibalské vraždy, které se staly v létě roku 1998 v horském městečku Raccoon City. Vyšetřování nikam nevede až do doby, než se ztratí tým Bravo. Hlavní hrdinka Jill Valentine, na kterou si jistě hráči dobře pamatují, je zde ukázána jako dcera Dicka Valentinea – profesionálního lupiče a zloděje, který z ní  vychoval taktéž profesionální zlodějku. Opravdu se mi líbí, jak se s tímhle problémem autorka poprala.

Na pátrací akci po týmu Bravo ovšem nevyráží jen sama Jill, ale i ostatní kolegové a členové týmu Alfa. K nim patří Chris Redfield, který jako jediný z města obviňuje z vražd spoluobčanů korporaci Umbrella – farmaceutickou korporaci, která zaměstnává většinu obyvatel městečka.

Dalším a snad i nejlepším, co se fyzické kondice týče, je svalnatý Barry Burton. Je to hromotluk s dobráckým srdcem a láskou ke své rodině a svému hobby – sběru zbraní. Jinak už se ovšem o knize nedá říct nic jiného, co by příliš neprozrazovalo děj.

Za sebe bych knize nic nevytkl. Drží se přesně herní předlohy. Mohu ji jedině doporučit.

knihu si můžete zakoupit v nakladatelství Fantom Print.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 komentáře u „Hejkalova recenze: Resident Evil Konspirace Umbrella“

  1. Ano, já do kategorie pamětníků prvního PlayStationu patřím ( zní to, jako kdybych byla už fakt stařenka, ale nevadí 😀 ) a tuhle hru si samozřejmě také moc dobře pamatuji. Knížku jsem nečetla, ale možná bych měla. Díky za tip 🙂

    1. Opravdu? tak si určitě budeš pamatovat i první Silent Hill. (Možná jsi to už někde psala, ale to nevadí, snad ne :-D)
      Jsem rád, že ti recenze udělala radost, uvidím, jak často budu moci psát recenze, ideální by bylo každý měsíc jednu, ale nevím jak to budu stíhat, mám před sebou ještě čtyři tituly Fantom print.