Hejkalova recenze: Resident Evil 4 Podzemí

Achjo. Zase Spin-off…

No pojďme na to. Na rovinu řeknu, že tento díl je, co se týče Spin-offů nejlepší.

Skupinka S.T.A.R.S. z Exeteru v Maine a Rebecca Chambersová spolu s Leonem a Claire se chystají opustit stát a spojit se skupinkou S.T.A.R.S. z Raccoon City, kteří se nachází v Evropě u centrály Umbrelly.

Z tohoto dílu bylo bohužel (podle mne) vypuštěn horor. Kromě tíživější atmosféry venku u zařízení, nikde v knize není moc prostor pro strach, ale spíše pro napětí a akci.

Dobré je ale tentokrát rozdělení týmu. Skvěle je též využito rozdělení napětí u jedné skupinky a akce u druhé. Něco se stane, hltáte řádek za řádkem, tím, že až se situace uklidní, odložíte knížku a půjdete spát (za předpokladu, že čtete před spaním) a oni vám tam dají druhou skupinku. Jinak, nejvíce mne štve absence zombie. Aspoň, že ty Bio-organické zbraně jsou tu stále. I když se tu nesetkáme s klasickými zbraněmi Umbrelly, jako například Lovci, toho vlastně jedna ze skupinky uvidí, ale jen jednou, a Lickery, ty neuvidíme vůbec.
Ovšemže, cosi v daném zařízení nejspíše vědci Umbrelly vytvořené je podobné normálním žijícím živočichům. Vlastně se mi ani nechce věřit, tohle všechno vytvořili pomocí T-Viru. Možná ještě nějaká chirurgická práce. To už přesně nevím, no přečtěte si to sami v knize, já si to možná taky znovu přečtu.

Knihu mohu opět doporučit, jako ostatně vlastně všechny knihy, co tu recenzuji, ale musím říct, že je lepší, než druhý díl.
Knihu je možné zakoupit na stránkách Fantom Print.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
822

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *